Buitenland
NOS

Geen nieuwe besmettingen gemeld in corona-epicentrum Wuhan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Geen nieuwe besmettingen gemeld in corona-epicentrum Wuhan

In de Chinese miljoenenstad Wuhan en de provincie Hubei zijn afgelopen dag geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, melden de Chinese gezondheidsautoriteiten. Dat is voor het eerst sinds de uitbraak van het virus, dat daar eind december opdook. Wel zijn in de regio nog eens acht patiënten overleden.

In het land zijn ruim 80.000 mensen besmet met het coronavirus, van wie een groot deel in Wuhan. Meer dan 70.000 mensen in China zijn inmiddels hersteld.

Het aantal gemelde nieuwe patiënten in Wuhan daalt al enige tijd. Gisteren meldden de Chinese gezondheidsautoriteiten één nieuwe besmetting.

Wantrouwen richting cijfers van de Chinese overheid is er ook: een deel van de daling wordt mogelijk ook veroorzaakt doordat de Chinese overheid minder of geen tests meer laat uitvoeren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws over het coronavirus, sport, entertainment of ontwikkelingen uit het buitenland; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie