Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Kookboeken7daagse
Van zaterdag 5 tot en met zondag 13 november is de Kookboeken7daagse. Bij de gespecialiseerde kookwinkels, de betere boekhandels en warenhuizen, maar ook in restaurants en kookstudio's is er van alles te doen rondom kookboeken. Maar wat kenmerkt een goed kookboek? Bureau M gaat tijdens De Ochtend op onderzoek uit.

Nederlandse trainers: doen we nog wel mee?
De FIFA nomineerde een paar dagen geleden Vera Pauw voor beste coach van 2016 in het vrouwenvoetbal. Emile Schelvis is presentator, commentator en sportjournalist. Ze zijn allebei te gast in De Nieuws BV en proberen in de week dat Frank de Boer de wacht werd aangezegd bij Inter antwoord te geven op de vraag: 'Doen Nederlandse trainers nog wel mee in de wereld?'

Eerwraak in Pakistan
Het Pakistaanse parlement heeft begin oktober unaniem een wet aangenomen tegen eerwraak. Jaarlijks worden in Pakistan naar schatting vijfhonderd vrouwen om die reden door familieleden vermoord. In Bureau Buitenland vanaf 20:00 uur vertelt Suzanna Koster over de impact van het afschaffen van de eerwraakwet in Pakistan.

En verder...

  • Volgende week woensdag staat een oefeninterland gepland van het Nederlands elftal tegen BelgiĆ«. Vandaag wordt de selectie bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Arno Vermeulen doet daarvan verslag in Langs de Lijn En Omstreken.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

Waarom mag je in Nederland niet met meerdere mensen tegelijk trouwen? Die vraag poneerde advocaat Anis Boumanjal deze week in de rechtbank. Hij staat een man bij die een fikse straf boven het hoofd hangt omdat hij in Marokko met meerdere vrouwen trouwde.

"De Belgen haten ons!", aldus schrijver Evert van Wijk gisteravond op L1. Hij heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de relatie tussen Belgen en Nederlanders. Conclusie: zij kunnen ons niet uitstaan! RoelofvandeRedactie zet hier graag vraagtekens bij en belt zijn Vlaamse vrienden. Want ze haten ons toch niet echt?

Ster advertentie
Ster advertentie