Binnenland

Discotheken en nachtclubs vanaf 25 september tot middernacht open

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Discotheken en nachtclubs vanaf 25 september tot middernacht open

Discotheken en nachtclubs mogen vanaf 25 september net als de andere horecagelegenheden tot middernacht open. Dat melden bronnen rond het kabinet. Voor de discotheken en nachtclubs gelden dezelfde regels als voor de hele horeca, dus bezoekers hebben een coronatoegangsbewijs nodig.

Verder maakt het kabinet vanavond bij de coronapersconferentie bekend dat op scholen geen mondkapjes meer gedragen hoeven te worden. In het openbaar vervoer en in taxi's blijven ze nog wel verplicht.

Gisteren werd al bekend dat evenementen binnen zonder vaste zitplaatsen, zoals popconcerten, vanaf 25 september zijn toegestaan. Voorwaarde is wel dat hooguit 75 procent van de zaalcapaciteit wordt gebruikt en dat bezoekers een bewijs kunnen laten zien waaruit blijkt dat ze gevaccineerd zijn, onlangs negatief getest of hersteld van covid-19.

Over de coronapas heeft het kabinet nog geen einddatum afgesproken, een nieuw weegmoment is waarschijnlijk over een maand.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie