Binnenland

Geniet nog één keer na van de prestaties van de Oranjevrouwen!

2. Geniet nog één keer na van de prestaties van de Oranjevrouwen!

De Oranjevrouwen hebben het geflikt: ze zijn voor het eerst in de historie Europees kampioen! Met een 4-2 zege op Denemarken wonnen de Leeuwinnen de finale glansrijk. En dat moet gevierd worden. Vanavond worden de kersverse kampioenen gehuldigd in Utrecht. NPO Radio 1 is er van begin tot eind bij.

Het Nederlands elftal stapt aan het begin van de avond op een boot die over de Stadsbuitengracht naar het Park Lepelenburg vaart. Daar maken de titelhouders op het podium hun opwachting voor de Oranjesupporters. De KNVB heeft voor Utrecht gekozen vanwege de goede start van het toernooi. Die openingswedstrijd won Nederland met 1-0 van Noorwegen. Tijs van den Brink en Jeroen Stomphorst doen in een speciale uitzending van NOS Langs de Lijn live verslag van de huldiging.

Beleef de finale opnieuw

Wil je de spectaculaire finale nog een keer opnieuw beleven? Dat kan! Wij hebben de hoogtepunten op een rijtje gezet (zet je geluid aan):

Bekijk ook: Oranje Europees Kampioen naar spectaculaire finale

Halve finale

In de halve finale won Nederland met 3-0 van Engeland, een historische zege. Geniet nog één keer na van het radiocommentaar bij de halve finale Nederland - Engeland.

Bekijk ook: Oranje Leeuwinnen schrijven geschiedenis: met 3-0 door naar de EK-finale

Kwart finale

En natuurlijk mag de kwartfinale tegen Zweden ook niet in dit rijtje ontbreken. Met een winst van 2-0 op Zweden wist Oranje de halve finale te bereiken. De wedstrijd waarin spits Vivianne Miedema haar ban breekt: ze scoort voor eerst op het EK.

Bekijk ook: Oranje Leeuwinnen door naar halve finale

Rafael van der Vaart is ook fan

Rafael van der Vaart, die sinds dit jaar voor het Deense FC Midtjylland speelt, spreekt van een fantastische finale: "De twee ploegen gingen er vol voor. Ik heb echt genoten! Uiteindelijk hebben ze verdiend gewonnen.''

Van der Vaart: "Je ziet tegenwoordig heel veel tactisch voetbal, vooral bij de mannen. Dat zijn hele saaie wedstrijden, dat zie je bij vrouwenvoetbal niet. Ik ben zelf ook fan geworden."

Volg de huldiging vanaf 18.30 uur live in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.