Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie en de Beul van Banda

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Eredivisie en de Beul van Banda

De campagnestrijd is voorbij, maar de strijd in de eredivisie gaat onverminderd door. Met nog vijf wedstrijden te gaan weet koploper Feyenoord zijn eerste plek nog steeds te handhaven. Komt Ajax dit weekeinde dichterbij de Rotterdamse club?

Dit is het programma in de eredivisie voor vandaag:

12.30 uur:
SC Heerenveen - Feyenoord (Richard van der Made doet verslag)
14.30 uur:
Go Ahead Eagles - PEC Zwolle (Frank Wielaard doet verslag)
Excelsior - Ajax (Arman Avsaroglu doet verslag)
16.45 uur:
AZ - ADO Den Haag (Andy Houtkamp doet verslag)

Daarnaast aandacht voor de Grand Prix Motocross in Argentinië. De derde wedstrijd om het WK wordt dit weekend verreden. Sebastiaan Timmerman doet verslag in Langs de Lijn op NPO Radio 1.

En verder...

Eeuwig niet doodgaan
Onsterfelijkheid zocht men ook al in de klassieke oudheid. Een gang naar het onbekende eeuwige betekende toen afdalen met een muntje onder de tong en het beste ervan hopen. De mensen, zelfs Achilles, gingen dood, maar de goden waar onsterfelijk. Uit alle mythen en verhalen uit de oudheid blijkt eeuwige overlevingsdrang. NRC-journaliste Marjoleine de Vos vertelt hierover in OVT.

Bekijk hier alle onderwerpen in OVT

Actrice Marlijn Weerdenburg en oud-doelman Ed de Goeij
Actrice Marlijn Weerdenburg en oud-doelman Ed de Goeij zitten vandaag op De Perstribune. Weerdenburg is vooral bekend vanwege de titelrol in de SBS-serie Danni Lowinski. Sinds deze week is ze als presentatrice te zien in het nieuwe programma De Medicijnmannen, waarin wordt uitgezocht of medicijnen echt doen wat ze beloven.

De Goeij is één van de beste keepers uit de Nederlandse geschiedenis. Hij speelde 31 interlands, werd kampioen met Feyenoord en won grote prijzen met Chelsea. Vanaf 12.00 uur in De Perstribune.

De Beul van Banda
Aan de vooravond van de boekenweek een documentaire over het vaak verboden drama van Slauerhoff over Jan Pieterszoon Coen. In 1931 schreef J. Slauerhoff een toneelstuk, waarin de VOC-topman Jan Pieterszoon Coen als een moordzuchtig despoot werd afgeschilderd. Een opvoering van dit stuk maakte de schrijver niet meer mee. Het duurde dertig jaar voordat Jan Pietersz. Coen voor het eerst werd opgevoerd. Daarvoor werden drie eerdere pogingen verboden. In Radio Doc om 21.00 uur een gesprek met historici en betrokkenen bij de eerste voorstelling over de opvoerings geschiedenis van dit omstreden stuk.

Fijne zondag!

Ster advertentie
Ster advertentie