Binnenland
NOS

Politiebonden willen meer agenten voor handhaving appverbod

foto: ANP Xtrafoto: ANP Xtra
  1. Nieuwschevron right
  2. Politiebonden willen meer agenten voor handhaving appverbod

De politiebonden zijn kritisch op het aankomende appverbod op de fiets. De agenten zijn het erover eens dat de maatregel nodig is, maar maken zich zorgen over de handhaving. Het zou een extra taak zijn voor de nu al tijd tekort komende agenten.

'We hebben niet de capaciteit om te handhaven'

Jan Struijs van de Nationale Politiebond zegt in het Radio 1 Journaal dat het kabinet elke keer weer een nieuwe prioriteit verzint. "Wij horen vanuit Den Haag de ene prioriteit na de anderen. We hebben fraude laatst gehad en geweld tegen homo's. Dat is helemaal noodzakelijk, maar we zien er niks voor terugkomen.

Grens bereikt

Ook Gerrit van de Kamp van vakbond ACP maakt zich zorgen over de handhaving. "Want hoeveel capaciteit gaat dit kosten?", vraagt Gerrit van de Kamp van vakbond ACP zich af. "Politiemensen krijgen er steeds wat bij. En dat kan niet meer."

"Dit appverbod lijkt klein", gaat hij verder. "Maar twintig kleine dingen maken een groot ding." Van de Kamp denkt dat de politie een andere taak moet laten vallen als dit verbod moet worden gehandhaafd.

Jan Struijs van vakbond NPB sluit zich daarbij aan. "Dit is een uitstekend plan, qua veiligheid. Maar je moet ook geloofwaardig blijven wat betreft handhaving." Hij maakt de vergelijking met de aanpak van anti-homogeweld. "Een paar maanden geleden zei minister Grapperhaus dat dat hoger op de politie-agenda moet. Wij willen dat ook echt wel, maar als er geen mensen voor komen, kan het niet."

Ster advertentie
Ster advertentie