Binnenland
KRO-NCRV

Banketbakker: 'Hype rondom crompouce blijft nog eventjes en zakt dan weg'

foto: Spraakmakers
  1. Nieuwschevron right
  2. Banketbakker: 'Hype rondom crompouce blijft nog eventjes en zakt dan weg'

Je kunt er niet meer omheen, de crompouce kom je overal tegen. De croissant-tompouce-combinatie houdt voedselliefhebbers in haar greep en zijn niet aan te slepen bij de banketbakkers. De hype neemt in populariteit niet af, maar wat maakt dit zoete patisserie-hoogstandje eigenlijk zo lekker? Banketbakker Hidde de Brabander geeft het antwoord bij Spraakmakers.

Vulling

Glazuur, deeg en room, de crompouce verdient "de schoonheidsprijs niet", vindt De Brabander. "Maar als je 'm heel goed maakt, kan 'ie wel lekker zijn." Waar het allemaal om draait, is de room. "Mijn professionele oog naar kijkt naar de vulling. Het is vaak een gele room, een crême pâtissière, of een crême suisse, dat is banketbakkersroom met slagroom. Als 'ie niet gemaakt is van gekookte room, dan is het gemaakt met een poedertje. Dat vind ik wel jammer", vertelt de banketbakker.

'Gewoon goor'

"Dit is nu een hype. Ik denk dat het nog eventjes blijft en dan wegzakt", gaat De Brabander verder. "Voor de bakkers vind ik het fantastisch." De banketbakkerszaken draaien omzetten "waar je bang van wordt", ziet De Brabander. Van andere zeer populaire uitprobeersels is hij overigens geen groot fan: "De frikanpouce en kibbelpouce, dat is gewoon goor."

KRO-NCRV
Bij KRO-NCRV geloven we dat de samenleving rechtvaardiger, eerlijker, groener en liever kan.
Maak morgen mee, KRO-NCRV.

Ster advertentie
Ster advertentie