Binnenland
NOS

Aantal Nederlandse miljonairs naar recordhoogte

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Aantal Nederlandse miljonairs naar recordhoogte

De groep Nederlandse miljonairs is opnieuw flink gegroeid. In 2016 kwamen er ongeveer 6000 miljonairshuishoudens bij. Het totaal kwam daardoor uit op 112.000 huishoudens, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het CBS onderzoekt de Nederlandse miljonairs elk jaar sinds 2006. Niet eerder waren er zoveel huishoudens met een vermogen van meer dan 1 miljoen euro (exclusief eigen woning en eventuele hypotheek).

Ondernemers

"De groei is met name te danken aan het economisch herstel", zegt Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het CBS. "Veel miljonairs zijn ondernemers. Toen het slecht ging met het Nederlandse bedrijfsleven door de crisis, zag je dat het aantal miljonairs stagneerde en zelfs even afnam." Nu het weer goed gaat met de meeste bedrijven in Nederland profiteren ook de miljonairs.

Sinds 2013 wonen naar verhouding de meeste miljonairs in Laren. Onder meer Frits Goldschmeding, de rijkste man van Nederland, woont in de Gooise gemeente. Andere populaire woonplaatsen zijn Blaricum, Bloemendaal, Wassenaar en Rozendaal.

Aantal Nederlandse miljonairs opnieuw flink gegroeid

Ster advertentie
Ster advertentie