Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Kersttoespraak, Ahmed Aboutaleb en Marathoninterview met Geert Buelens

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Kersttoespraak, Ahmed Aboutaleb en Marathoninterview met Geert Buelens

Het is Eerste Kerstdag. Om 13.00 uur is de kersttoespraak van Koning Willem-Alexander op NPO Radio 1 te horen. Vanavond zijn er interviews met Ahmed Aboutaleb en Geert Buelens.

De toespraak met de koning is enkele dagen eerder opgenomen op de Eikenhorst in Wassenaar en is achteraf ook te bekijken via de website van het Koninklijk Huis.

Aboutaleb

Tijs van den Brink heeft vanavond een lang gesprek met Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. Aboutaleb pleitte afgelopen vrijdag nog voor geduld en rust in het debat over de plaats van de islam in de samenleving. "Ik ben ongelooflijk voorstander van de weg der geleidelijkheid", vertelde Aboutaleb in een interview met Trouw. "Sommige debatten kunnen beter bevroren worden.'' Wat bedoelde hij daar precies mee? Luister vanaf 18.30 uur naar Dit is de Dag.

Marathoninterview

Het Marathoninterview is vanavond met Geert Buelens . Literatuurwetenschap is onder zijn leiding geen studeerkamerwerk meer, maar een waardevolle manier om iets te leren over het publieke debat, over wat het betekent Nederlander te zijn en welke dingen ‘we’ met zijn allen belangrijk vinden.

Begin 2018 verschijnt van de Utrechtse hoogleraar Neerlandistiek Geert Buelens (1971) een vuistdik boek over de jaren zestig, een werk waar hij maar liefst tien jaar aan werkte. Het barst bijkans uit elkaar van de kennis, niet alleen over literatuur, en ook niet enkel over Nederland. Elke relevante cultuuruiting uit elk denkbare land - van Brazilië tot de volksrepubliek China- passeert in zijn boek.

Luister vanavond vanaf 20.00 uur naar het drie uur durende gesprek met Buelens op bij Het Marathoninterview.

Fijne kerst!

Ster advertentie
Ster advertentie