Binnenland
NOS

'Ik dacht dat alle Marokkanen criminelen werden'

foto: Cinekidfoto: Cinekid
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik dacht dat alle Marokkanen criminelen werden'

Is er een goede toekomst voor Marokkanen in Nederland? De 12-jarige Mohammed uit Leiden gaat in de documentaire De Kleine Mo op zoek naar het antwoord op die vraag.

"Ik dacht dat alle Marokkanen criminelen waren", vertelt hij in het NOS Radio 1 Journaal. "Toen werd gevraagd of ik op onderzoek uit wilde gaan. Toen ging ik succesvolle Marokkanen interviewen."

Mohammed ging langs bij rapper Ali B., de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, YouTuber Youssef Koukouh (Youstoub) en NOS-verslaggever Mustafa Marghadi.

Hij bezocht ook onbekende Marokkanen: "Ik was ook bij Marokkaanse artsen. En bij Abid Tounssi, die eerst rapper Salah Edin was. Hij schrijft nu poëzieverhalen en helpt ex-gedetineerden."

Video niet beschikbaar

Goede toekomst

Het antwoord dat Mohammed heeft gevonden, is dat er wel een goede toekomst is voor Marokkanen. "Je moet gewoon hard werken. Niet alle Marokkanen worden criminelen. Ik wil mensen inspireren, ik wil mensen laten zien dat er allerlei mogelijkheden zijn in Nederland."

Vandaag gaat de jeugddocumentaire in première op het Cinekid Festival. Mohammed neemt zijn hele klas mee naar de première: "De film is heel goed, mooi en grappig geworden."

Ster advertentie
Ster advertentie