Binnenland
HUMAN

Komende zaterdag De Publieke Tribune vanuit hospice in Assen

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Komende zaterdag De Publieke Tribune vanuit hospice in Assen

Een hospice is een plek waar mensen komen om te sterven. Maar hoe zien de dagen eruit op een locatie waar leven en dood elkaar raken? Zaterdag 10 februari spreekt Coen Verbraak hierover met vrijwilligers en familieleden in hospice Het Alteveer in Assen.

We weten steeds beter hoe we mensen in leven moeten houden, maar minder over hoe we uiteindelijk aan ons eind komen. Juist daar draait het om in een hospice. Is de keuze voor een hospice een weloverwogen beslissing of eerder een noodzaak? Hoe zien die laatste momenten eruit? En hoe ondersteun je als vrijwilliger iemand die doodgaat?

Langs bij het hospice

In De Publieke Tribune deze week aandacht voor de wijze waarop we omgaan met het naderende einde. Coen Verbraak gaat langs bij hospice Het Alteveer in Assen, waar hij spreekt met vrijwilligers en familieleden over de manier waarop zij het hospice beleven of hebben beleefd. Want waar vrijwilligers de mensen en hun naasten zien komen en gaan, is het voor iemand die zal sterven een plek voor afzondering en rust. Staat hier de dood centraal, of is het eerder gericht op het laatste stukje van iemands leven?

Luister zaterdag 10 februari om 15.00 uur naar De Publieke Tribune.

Meer ervaringsverhalen?

De Publieke Tribune duikt iedere week in verhalen uit de haarvaten van de samenleving. Onder leiding van Coen Verbraak vertellen ervaringsdeskundingen over maatschappelijke onderwerpen die hen bezighouden of belemmeren in het dagelijks leven. Terugluisteren kan via je favoriete podcastapp, of via de website van HUMAN. Volg HUMAN ook via Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn.

Ster advertentie
Ster advertentie