Binnenland
NOSNTR

Duizenden herdenken rapper Feis

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Duizenden herdenken rapper Feis

Op het Heemraadsplein in Rotterdam is de doodgeschoten rapper Feis (Faisal Mssyeh, 32) herdacht. Hij kwam in de Nieuwjaarsnacht om het leven bij een schietpartij op de Nieuwe Binnenweg.

De herdenking zou eerst worden gehouden op het Johannes de Vouplein, waar Feis is opgegroeid, maar vanwege de drukte is gekozen voor het Heemraadsplein, dat in de buurt ligt.

Herdenking Feis in Rotterdam: 'Dit verdient hij gewoon als persoon'

De organisatoren hadden mensen die erbij wilden zijn gevraagd om witte ballonnen of een roos mee te nemen en daaraan is massaal gehoor gegeven.

NOS-verslaggever Robert Bas meldt dat er duizenden mensen naar het plein waren gekomen. Ze waren er niet alleen om Feis te herdenken, maar ook om te protesteren tegen zinloos geweld.

Op het podium stond een portret van de rapper en werd een aantal nummers van hem gespeeld. Ook sprak namens de familie rapper Winne, een vriend van Feis.

Winne riep de aanwezigen op om ook te bidden voor Bilal, de broer van Feis die zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Daarna leidde een imam een gebed in en lieten de aanwezigen hun witte ballonnen op.

De aanleiding van de schietpartij was waarschijnlijk een ruzie over een omgestoten drankje in een café. Bilal, de broer van Feis, raakte zwaargewond en ligt in het ziekenhuis.

De schutter is nog altijd voortvluchtig. De politie is druk bezig met de opsporing. Zeven verdachten die na de schietpartij werden aangehouden bleken niets met de schietpartij te maken te hebben. Een van hen zit nog wel vast vanwege verboden wapenbezit.

Ster advertentie
Ster advertentie