Binnenland

Bethelkerk stopt met marathonkerkdienst

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bethelkerk stopt met marathonkerkdienst

De Bethelkapel in Den Haag stopt met de marathonkerkdienst voor een Armeens gezin. Zij dreigden uitgezet te worden, omdat ze waren uitgeprocedeerd. Sinds eind oktober wordt er onafgebroken in de kerk voor de familie gepreekt, omdat de politie volgens de wet niet tijdens kerkdiensten mag binnenvallen.

In de kerk werd het nieuws over het akkoord gisteren nog met voorzichtig optimisme ontvangen. In Met het Oog op Morgen zei predikant Derk Stegeman door te gaan met de mis voor de familie Tamrazyan tot het 100 procent zeker is dat het gezin zonder gevaar van uitzetting over straat kunnen lopen. In een tweet liet de kerk vandaag weten om 13:30 te stoppen met de dienst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Predikant Stegeman is blij dat veel gezinnen door de nieuwe afspraken in Nederland kunnen blijven, maar hij niet tevreden met alle aspecten van het akkoord. "De afschaffing van het kinderpardon vind ik wel echt een aderlating. Er komt een enorme politieke verantwoordelijkheid bij de ambtelijke overheid om alle procedures goed te laten verlopen."

De predikant stipt aan dat het kinderpardon ooit is ingesteld, omdat de procedures bij de overheid vaak niet goed werkte. Of dat nu is verbeterd, weet Stegeman niet.

Ster advertentie
Ster advertentie