Binnenland

Hans Klok: Ik ben echt op mijn top

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hans Klok: Ik ben echt op mijn top

[EO] "Het is keiharde topsport, zes dagen per week optreden. Maar ik ben nu echt op mijn top." Hans Klok staat zeven weken lang in Koninklijk Theater Carré, met zijn nieuwe show House of Horror.

Carré blijft een heilige tempel voor de 'The Worlds Greatest Illusionist', zoals Hans Klok zichzelf op zijn website omschrijft. "Herman van Veen, Edith Piaf, The Jackson 5... Iedereen die er toe doet heeft er gestaan. Ik inmiddels ook, maar nu zeven weken achter elkaar, dat is best wel lang. Volgens mij stond alleen Youp van ’t Hek er nog langer," vertelt Hans Klok in de Sportzomer op NPO Radio 1.

Wapperende haren

De nieuwe show House of Horror belooft veel spektakel. Klok heeft de rechten bemachtigd voor dé zwaardentruc van zijn held, Hans Moretti. Maanden achtereen heeft de illusionist in een loods op een bedrijventerrein in IJmuiden getraind. "Ik heb het imago van wapperende haren en windmachines, maar in de werkelijkheid ben ik gewoon een halve bouwvakker die z’n trucs bouwt, keihard traint en zo fit mogelijk moet zijn."

Meest gekopieerde illusionist

In de tijd dat goochelen nog een stoffig imago had, kreeg Hans Klok het virus van magie te pakken. Het was het jaar 1980 dat de meest legendarische goochelaar overleed: Fred Kaps. "Magie was toen nog wel wat lullig. Dat moest veel hipper dacht ik. Wij zijn de nieuwe rocksterren." Vandaag de dag kan Hans Klok zeggen dat hij revolutionair is geweest voor het vak van magicians. "Ik ben denk ik wel de meest gekopieerde illusionist op YouTube."

Las Vegas

Hij deed show na show, vloog heel de wereld over, met als hoogtepunt Las Vegas, waar hij in 2007 op The Strip stond met zijn charmante assistente Pamela Anderson. De glitter en glamour deed hem goed.

Helaas kwam er voor hem al vrij snel een eind aan, maar Klok droomt nog steeds van een terugkeer naar Amerika. Het land dat hem min of meer gevormd heeft. "De combinatie van Las Vegas en de polder heeft mij gemaakt zoals ik nu ben. En die Hans Klok is nu echt op zijn top."

Hans Klok staat vanaf 14 augustus tot 2 oktober in Koninklijk Theater Carré. Daarna reist hij het hele land door met zijn voorstelling Hans Kloks House of Horror.

Ster advertentie
Ster advertentie