Binnenland
BNNVARA

Een bijzondere ontdekking in de Biesbosch

foto: Vroege Vogelsfoto: Vroege Vogels
  1. Nieuwschevron right
  2. Een bijzondere ontdekking in de Biesbosch

Terwijl jij je in de ochtend koelte voorbereidde op de hitte van zondagmiddag, werden in Vroege Vogels al allerlei dingen besproken, ontdekkingen gedaan en geluisterd naar vogelgeluid. Wees gerust, als je niet de hele uitzending terug kan luisteren: hier is de Vroege Vogels in 30 minuten voor jou!

{podcast audio="101791" caption="#22 nieuwe korstmos, stikstofuitstoot aan banden, een zee van traan" }

Vetmos, ruig haarmos, bruin achterlichtmos: mossen hebben bijzondere namen. En nu is er ook een bijzondere plek! Namelijk de Biesbosch: daar is een nieuwe mossoort gevonden genaamd het 'wilgenschorssteeltje'. Een paar jaar geleden vonden Maarten Langbroek en Jan-Jaap Spaargaren deze korstmos op een dode boom in de Biesbosch. Nu is dan eindelijk bekend dat het om een nieuwe soort gaat.

Bron: Bart Hovers

Walvisvangst zet ecosysteem op zijn kop

Verder in de podcast: hoe de walvisvangst een compleet ecosysteem op z'n kop zette, de Raad van State legt stikstofuitstoot aan banden en 'pleased to meet you' op de Fenolijn.

Vroege Vogels: iedere zondagochtend van 07.00 tot 10.00 uur.

Vroege Vogels is hét programma over natuur en milieu. Op zondagochtend te beluisteren op NPO Radio 1 en vrijdagavond te zien op NPO 2. Like Vroege Vogels op Facebook of volg het programma op Twitter of Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie