Binnenland

Eurogroep nog niet akkoord met nieuwe lening voor Griekeland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Eurogroep nog niet akkoord met nieuwe lening voor Griekeland

[NOS] De ministers van Financiën van de eurolanden hebben gisteren geen akkoord bereikt over een nieuwe lening aan Griekenland.

De ministers hadden verwacht dat het een makkelijke top over Griekenland zou worden en dat het betalen van het volgende deel van het reddingspakket gestart kon worden, zegt correspondent Thomas Spekschoor. Maar na de vergadering zag de wereld er anders uit en zeiden ze niet zeker te weten of de Grieken aan alle afgesproken voorwaarden voldoet.

Ook zou er gepraat worden over schuldverlichting, lagere rentes en langere looptijden. "Maar ook daarover werd geen akkoord bereikt", zegt Spekschoor.

'De ministers hadden verwacht dat dit een makkelijke top over Griekenland zou worden'

Eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem was teleurgesteld maar probeerde optimistisch te blijven. Dat het mislukte, komt volgens hem door de verwachtingen van de deelnemers. "Er zijn echt beperkingen voor de eurolanden. Die hebben dat ook altijd gezegd: we gaan geen kwijtscheldingen doen. We zijn wel bereid naar looptijden en rente. Die discussie zetten we voort. We waren er nagenoeg uit. Het is net niet gelukt vanavond. Over een paar weken praten we verder en maken we het af."

Ster advertentie
Ster advertentie