Binnenland
NOS

Hebe Zwart en Sanne Bos mogelijk gevonden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hebe Zwart en Sanne Bos mogelijk gevonden

De politie heeft gisteravond twee lichamen in een zwarte Kia Picanto gevonden. De auto lag in het water bij knooppunt Empel. De lichamen zijn vermoedelijk van de vermiste Hebe Zwart en haar begeleider Sanne Bos. Carlijn Hubregtse van de politie Oost-Brabant vertelt over het onderzoek in het NOS Radio 1 Journaal.

Hebe en Sanne mogelijk gevonden

Politiehelikopter

Inmiddels zijn er wat uren verstreken. Echter kan de politie nog niet officieel zeggen dat het om Sanne en Hebe gaat, vertelt politieagent Hubregtse. "De officiƫle identificatie moet volgens de laatste informatie nog vastgesteld worden. Daar is nog steeds alle reden dat het om de twee vermiste personen gaat." De Kia Picanto is gevonden door het volgen van bandensporen. "We hebben informatie gekregen over bandensporen. Collega's zijn dat gaan uitlopen. Met behulp van de politiehelikopter hebben we uiteindelijk het voertuig aangetroffen. Het zicht bij de vindplaats is best wel slecht, het is een gebied wat naar beneden loopt en dat zie je vanaf de bovenkant niet, er is te veel passage. De helikopter gaf ondersteuning bij het zichtbaar maken van het voertuig, zo hebben we het gevonden," vertelt Hubregtse.

Nog enkele dagen onderzoek

"Het werd toen duidelijk dat het de auto van Hebe en Sanne betrof. We hebben informatie dat het gaat om de auto die betrokken is," vertelt Hubregtse verder. "Het zicht was heel slecht. De toedracht, de hoe en wat wordt momenteel nog onderzocht. Het kan ook zo zijn dat dat nog wel enkele dagen gaat duren. We zijn op dit moment druk bezig om alle feiten boven water te krijgen. Uiteraard willen wij ook graag weten wat er is gebeurd. We hadden signalen dat ze voor het laatst in Waspik gesignaleerd waren en we moeten dan beginnen bij het begin. Daarom zijn we daar begonnen met zoeken." De plek waar de auto nu is gevonden, bij knooppunt Emmel, ligt een stuk van Waspik af, wel 30 kilometer. Waarom de auto zo ver van Waspik is gevonden, is nog onbekend. "Het is op dit moment niet bekend dat Sanne vaker deze route nam," eindigt Hubregtse haar verhaal.

item Sanne hebe

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Ster advertentie
Ster advertentie