Binnenland
EONOS

Ajax imponeert en bibbert in Londen

2. Ajax imponeert en bibbert in Londen

Ajax heeft in de uitwedstrijd tegen Chelsea met veel pijn en moeite gelijkgespeeld. Het spektakelstuk op Stamford Bridge eindigde in 4-4. Door twee gele kaarten voor Daley Blind en Joël Veltman eindigde de formatie van Erik ten Hag de wedstrijd met negen man.

De openingsfase van het duel was al een voorbode van wat zou komen. Ajax opende al in de tweede minuut de score dankzij een eigen doelpunt van Tammy Abraham. Twee minuten later stond het alweer gelijk. Een overtreding van Veltman werd bestraft met een strafschop die Jorginho feilloos benutte. Daarna was het de beurt aan Ajax. Promes en Zyech via doelman Kepa zorgden voor een 3-1 ruststand.

Tien minuten na rust kwam Ajax via Donny van de Beek op 4-1 en leek de buit binnen ook al kwam de thuisclub via César Azpilicueta nog dichterbij. Maar het cruciale moment was de 68e minuut. Daley Blind was al in het bezit van een gele kaart toen hij Abraham tackelde. Het schot dat er op volgde kwam in de zestien meter op de arm van Veltman. Het leverde beiden verdedigers een tweede gele kaart op en Chelsea een tweede strafschop. Opnieuw was Jorginho Ajax-keeper Andre Onana de baas.

Hoogtepunten van Chelsea - Ajax

Met twee man minder leek Ajax klaar voor de sloop. Reece James maakte nog wel gelijk maar in het laatste kwartier lukte het Chelsea niet om het numeriek overwicht om te zetten in een doelpunt en dus een overwinning. In de slotfase lukte het Ajax steeds beter om onder de druk uit te komen en creëerden de Amsterdammers zelfs nog kansen. Door het gelijke spel staat Ajax na vier wedstrijden op zeven punten. Evenveel als Chelsea en Valencia dat op eigen veld met 4-1 won van Lille.