Binnenland
NOS

Podcast De Dag: In de rechtszaal van de zaak Ruinerwold

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: In de rechtszaal van de zaak Ruinerwold

Het komt zelden voor dat een regiezitting de aandacht van nationale en internationale media trekt, maar die van de zaak Ruinerwold is een uitzondering. Tientallen journalisten uit Oostenrijk, Duitsland, België en Nederland kwamen gisteren naar de rechtbank in Assen om de zaak op de voet te kunnen volgen. Ook NOS-binnenlandredacteur Mitchell van de Klundert was er bij.

{podcast audio="124095" caption="#504 - In de rechtszaal van de zaak Ruinerwold" }

"Eén van de grote dingen van deze zitting was de verklaring van het OM, waaruit bleek Gerrit van der D. zijn kinderen niet letterlijk, maar wel geestelijk gevangen hield", zegt Van de Klundert. In De Dag kijken we mee in de rechtszaal en duiken we in de destructieve wereld die Gerrit van der D. voor zijn gezin had geschapen.

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie