Binnenland
AVROTROS

Neergeschoten oud-voetballer Abdellaoui: 'Kogels waren bedoeld voor mijn zwager'

foto: EenVandaagfoto: EenVandaag
  1. Nieuwschevron right
  2. Neergeschoten oud-voetballer Abdellaoui: 'Kogels waren bedoeld voor mijn zwager'

De schutter die het gemunt had op Yassine Abdellaoui wilde eigenlijk z’n zwager vermoorden. Dat zegt de voormalig voetballer vandaag in een exclusief interview met EenVandaag. Abdellaoui werd vorige week woensdag neergeschoten voor het huis van zijn zus op IJburg in Amsterdam. Hij had die dag de auto van z’n zus geleend. In Radio EenVandaag was zijn advocaat Sanne Schuurman te gast om zijn verhaal te vertellen.

"Ik kwam de sleutel terugbrengen. Daar hebben ze geprobeerd me neer te schieten, om me af te maken. Toen kwam bij mij in eerste aanleg op: dit is voor mijn zwager. Het is gewoon voor de man van mijn zusje." Abdellaoui is er dan ook zeker van dat hij slachtoffer is van een vergissing: "Ik denk niet dat ze mij wilden opruimen. Alle feiten en omstandigheden leiden daar niet toe. En ja, ze moeten hebben gedacht dat ik hem was."

Het werkelijke doelwit van de mislukte liquidatie was z’n zwager, vertelt Abdellaoui: "Ik had geen signalen dat hij in de zware criminaliteit zit. Hij zal op allerlei manieren zijn geld verdienen. Maar ik heb nooit het idee gehad dat als je daar aan de deur staat, dat er dan op je kan worden geschoten."

Onherstelbaar beschadigd

Ruim een week na de schietpartij ligt Yassine Abdellaoui nog steeds gewond in het ziekenhuis. Vooral zijn goede linkerbeen is flink geraakt: "Er is 5 of 6 keer geschoten. Ik ben in mijn onderbeen geraakt. Het bot is daar losgekomen van m’n scheenbeen. Een van mijn bloedvaten is onherstelbaar beschadigd."

Yassine Abdellaoui speelde van 1992 tot 2004 bij Willem II, NAC, De Graafschap en andere clubs. Met een andere oud-voetballer werd hij verdacht van het witwassen van drugsgeld. Maar na een jarenlange procedure sprak het gerechtshof Abdellaoui hiervan volledig vrij. "Ik ben gewoon heel blij dat ik nog leef. Van de ene kant ben je blij dat je er nog bent en kun je de pijn wel verdragen. Van de andere kant weet je dat er weer over je wordt gepraat en geroddeld. Tja, dat krijg je er dan gewoon even bij."

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie