Binnenland
NOS

Slachtoffer borstendokter: 'Ik weet nog dat ik aan het schreeuwen was'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Slachtoffer borstendokter: 'Ik weet nog dat ik aan het schreeuwen was'

Er waren 121 klachten en tientallen aangiftes tegen Rock G., ook wel de borstendokter genoemd. Toch werd hij in 2014 vrijgesproken van het verminken van patiënten. Het OM ging in hoger beroep, en dat dient vandaag.

Sana is bij die zitting in de rechtbank van Den Haag. Zelf is zij een van de slachtoffers van de borstendokter. Na een zoektocht op het internet kwam ze bij zijn kliniek uit. Een borstvergroting voor 2500 euro leek haar een goede deal. Ze kwam op gesprek en had het gevoel dat ze in goede handen was. "Hij kwam zo vertrouwelijk over. Het was de normaalste zaak. Hij zei al duizenden operaties te hebben verricht. We hoefden ons nergens zorgen om te maken."

Bloed en een kitspuit

Maar de operatie was traumatisch. Sana werd wakker, zag overal bloed en de dokter had iets vast wat meer leek op een kitspuit dan een chirurgisch instrument. "Ik weet nog dat ik aan het schreeuwen was. En hij heeft me weer teruggeduwd op de brancard. Toen was ik weer weg."

Na de operatie werd Sana wakker. Duizelig ging ze naar huis. Maar al snel bleek dat er iets mis was. "Mijn borsten werden rood en er zat wit spul bij mijn tepels." Maar toen ze de dokter belde, werd haar verteld dat dit erbij hoorde en dat ze een paracetamol moest nemen.

De volgende dag is ze naar de spoedeisende hulp gegaan. Daar bleek dat de implantaten er direct uit moesten. Ze had een vleesetende bacterie opgelopen.

Hoger beroep

Deze zaak is, samen met de verhalen van andere patiënten waarbij het mis ging, in 2014 behandeld. De rechter had Rock G. toen vrijgesproken. "Het is voor mij onbegrijpelijk dat een arts patiënten kan verminken en vrijgesproken is", zegt Sana.

Vandaag is het hoger beroep. "Ik heb het al die tijd niet kunnen afsluiten. Er is een ding wat ik graag wil en dat is dat hij veroordeeld wordt."

"Ik werd wakker, zag veel bloed, en hij had een soort kitpistool vast."

Ster advertentie
Ster advertentie