Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke werkdag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Angst voor Wilders
Geert Wilders krijgt geen straf, wel een veroordeling. Maar het ontlopen van een straf stemt hem niet milder. Dat bleek wel uit zijn reactie op YouTube, waarin de PVV-leider Nederland een 'ziek land' noemde. Onder sommige Nederlanders heerst dan ook angst voor Wilders. Theoloog Lodewijk Dros vertelt in De Ochtend over die angst en waar die vandaan komt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bekendmaking Michelinsterren
Wie wordt er dit jaar geëerd met een nieuwe Michelinster en krijgen 'we' een derde driesterrenzaak? Vandaag wordt bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster verdienen. De Nieuws BV doet vanaf 12.00 uur live verslag van de uitreiking vanuit Grand Café DeLaMar in Amsterdam.

Lees ook: Bekendmaking Michelinsterren in De Nieuws BV

Connecting Cuba
De dood van Fidel Castro heeft het debat over de toekomst van Cuba opnieuw aangezwengeld. Gaat het eiland sneller richting hervormingen, of juist niet? Komend weekend staat de Amsterdamse Balie in het teken van 'Connecting Cuba'. Organistor Erika Sprey is vanavond te gast om 20.00 uur in Bureau Buitenland.

Afgelopen weekend gemist

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe wet op de inlichtingendiensten voor het werk van onderzoeksjournalisten? Klokkenluiders en andere tipgevers vrezen dat hun anonimiteit niet gewaarborgd kan blijven. Leon Willems van Free Press Unlimited vertelt in Argos dat het afkalven van de journalistieke bronbescherming een bedreiging is voor de democratie:

Hoe komt een ouwe vrijster aan die benaming, terwijl het juist gaat om iemand die niet vrijt? Lydeke Roos van de Taaladviesdienst van Onze Taal geeft antwoord in De Taalstaat:

Ster advertentie
Ster advertentie