Binnenland
BNNVARA

Erben en Patrick: Verstappen en Tienpont doen pijn

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Erben en Patrick: Verstappen en Tienpont doen pijn

Erben en Patrick hadden het deze week over pijn en dan specifiek over wielrennen. Maar er deed nog meer pijn afgelopen week: Verstappen werd bestolen van zijn derde plaats in de Grand Prix van Amerika. En Simeon Tienpont is dan wel uiteindelijk schipper bij Akzo Nobel in de Volvo Ocean Race; in al het gedoe eromheen zijn alleen maar verliezers, volgens Patrick.

Sport draait soms om pijn lijden. Dat geldt bijvoorbeeld bij wielrennen, waar Erben en Patrick het maandag over hadden in de radio-uitzending. Maar er was nog meer afzien. Max Verstappen stond in feite al zijn petje uit te zoeken om het podium op te gaan, toen hij hoorde dat de organisatie vond dat zijn inhaalactie in de laatste ronde van de Grand Prix van Amerika onreglementair was.

Zelfs Nicki Lauda, een bekende criticus van de rijstijl van Verstappen, vond het een schande dat de organisatie Max bestal van zijn podiumplaats. Hij noemde het de 'slechte beslissing ooit.'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tienpont

Eindelijk is de Volvo Ocean Race van start gegaan. De soap rondom schipper Simeon Tienpont van AkzoNobel is daarmee ten einde: hij is geen kapitein. Maar door al dit gedoe zijn er volgens Patrick alleen maar verliezers: "Tienpont zelf, AkzoNobel, de zeilsport en natuurlijk de fan. Niemand is er iets mee opgeschoten."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Erben Wennemars en Patrick Lodiers bespreken elke maandag de sportweek in De Nieuws BV.

Ster advertentie
Ster advertentie