Binnenland
NOS

Vrijdag mogelijk weer een coronapersconferentie

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vrijdag mogelijk weer een coronapersconferentie

Het kabinet denkt erover om vrijdag weer een persconferentie te houden, vanwege het oplopend aantal besmettingen. Daarbij speelt een rol dat er mogelijk nieuwe maatregelen aangekondigd worden, zoals voor clubs en meerdaagse evenementen. Ook verwacht het kabinet dat er bij burgers vragen leven over de situatie van dit moment en de gevolgen voor vakantiereizen.

Volgens politiek verslaggever Lars Geerts kunnen we de coronapersconferentie met potlood in de agenda zetten. ''Het staat nog niet helemaal vast, maar we horen van Haagse bronnen dat ze daar rekening mee houden'', zegt hij in Radio Tour de France.

Het RIVM maakte vandaag bekend dat het aantal besmettingen voor de negende dag op rij is gestegen. Er kwamen tot 10.00 uur vanmorgen 5475 nieuwe coronabesmettingen bij, het grootste aantal sinds 14 mei. "We zien een hele snelle stijging die zich nog niet vertaalt in ziekenhuisopnames, maar het gaat wel snel", zei demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge daarover.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie