Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: IS-vrouwen en Road Rage

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: IS-vrouwen en Road Rage

Steeds meer winkels sturen hun klanten digitaal de kassabon toe. Heel handig, maar vaak gaat dit gepaard met reclame. Mag dit zomaar? En hoe gevaarlijk zijn de Nederlands IS-vrouwen nou echt? Dit, en nog veel meer, hoor je vandaag op NPO Radio 1.

Hoe gevaarlijk zijn de Nederlandse IS vrouwen?

De druk op Nederland om vrouwen en kinderen uit Syrië terug te halen, neemt toe. We weten maar weinig van wat IS-vrouwen daadwerkelijk hebben gedaan in het zogenaamde ‘kalifaat’. De mannen worden al snel gezien als ‘strijders’ en misdadigers, maar bakten de vrouwen inderdaad alleen koekjes? Hoe traditioneel was de rolverdeling echt in IS-gebied en hoe kom je daarachter?

Argos spreekt met oorlogsfotograaf Eddy van Wessel en met journaliste Judit Neurink, over hun ervaringen met en indrukken van de rol van de vrouw ten tijde van het kalifaat. Ook een moeder en een vader van twee dochters die momenteel in kampen in Noord- Syrië verblijven, komen aan het woord. Wat weten zij van wat hun dochters hebben gedaan?

Radar

Steeds meer winkels kiezen ervoor om de bon alleen nog digitaal te versturen en niet meer af te geven als je betaalt bij de kassa. Dat lijkt hartstikke handig, want je raakt je bon niet meer kwijt. Vaak betekent het ook dat het bedrijf je daarna blijft benaderen met reclame. Mag dat? Je hoort het in een nieuwe aflevering van Radar.

Rij door met je K*TAUTO!!!

Wellicht heeft u zich er eens schuldig aan gemaakt: schelden op de bejaarde die met zeventig km/u op de linkerbaan van de snelweg blijft hangen. Waar komt road rage vandaan en waarom leent het verkeer zich bij uitstek voor agressief gedrag? Dr. Dennis Schutter onderzoekt hoe agressie ontstaat in ons brein ziet een silver lining: er gaat namelijk ook een therapeutische werking uit van road rage. Hij vertelt erover in dr. Kelder en co.

Eredivisie

Weer een weekend vol voetbal voor de deur. Hieronder een overzicht met de wedstrijden van vandaag.

Speelronde 11

18.30 Willem II - RKC Waalwijk
19.45 Vitesse - ADO Den Haag
19.45 Fortuna Sittard - VVV Venlo
20.45 Heracles Almelo - PEC Zwolle

En verder...

  • Presentatrice Angela Groothuizen is te gast in De Taalstaat om te praten over haar nieuwe cd De Lage Landen
  • Journalist Frank Westerman te gast bij Özcan Akyol in Onze Man in Deventer
Ster advertentie
Ster advertentie