Binnenland

Marine vindt vermiste vissers uit Urk

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Marine vindt vermiste vissers uit Urk

[NOS] In de stuurhut van de gezonken kotter werden twee lichamen gevonden, die vrijwel zeker van de vissers uit Urk zijn die sinds donderdag vermist worden. De lichamen zullen vanmiddag geïdentificeerd worden.

Het gaat om de 41-jarige eigenaar van de kotter en zijn 27-jarige werknemer. "Op zo veel plekken is gebeden. Dan mag je dankbaar zijn dat de lichamen zijn gevonden", zegt de weduwe van de eigenaar van het schip.

Duikers van de marine zochten sinds vanochtend in de ruimtes van de kotter. Dat gebeurde in tweetallen, met een luchttoevoer vanaf de oppervlakte.

Slechte weersomstandigheden

De garnalenkotter UK-165 'Lummetje' zonk donderdagochtend op zo'n zeven kilometer voor de kust van Texel. Het schip ligt recht op de zeebodem, op zo'n twaalf tot veertien meter diepte.

Vanuit Den Helder vertrok gisterochtend een mijnenjager met tien specialistische duiker naar de plek waar de kotter is gelokaliseerd. Ook twee schepen van de Kustwacht gingen voor ondersteuning mee. Door de slechte weersomstandigheden donderdag en vrijdag niet worden gedoken. Gisteren onderzochten duikers de buitenkant van het schip, meldt Omroep Flevoland.

Ster advertentie
Ster advertentie