Binnenland

Podcast De Dag: waarom we vandaag geen dierendag moeten vieren

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: waarom we vandaag geen dierendag moeten vieren

Het is dierendag, de dag waarop we onze katten en honden verwennen met snoepjes, speciaal voedsel of zelfs prosecco.

{podcast audio="60785" caption="De Dag #173: Waarom we vandaag geen dierendag moeten vieren | Krijgen katholieken in Chinezen meer rechten?" }

Het bekruipt Milouska Meulens, presentator van Vroege Vogels, een wrang gevoel. "Besef dat we 1200 dieren per minuut slachten." Ze pleit er daarom voor om elke dag dierendag te vieren en bovendien niet alleen aan je huisdier te denken.

Verder in De Dag

Bijzondere gasten in het Vaticaan deze week: twee Chinese bisschoppen bezoeken er de synode. Dat leek lange tijd ondenkbaar, want in 1949 werd de Rooms-Katholieke Kerk in China verboden. De Chinese katholieken hebben daardoor geen eenvoudig leven, vertelt NRC-correspondent Garrie van Pinxteren in De Dag.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er rond 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie