Naar homepage
Binnenland

Reisbranchevereniging: pas bij hogere ticketprijs zal vlieggedrag veranderen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Reisbranchevereniging: pas bij hogere ticketprijs zal vlieggedrag veranderen

Nederlanders maken meer (verre) vliegreizen: het aantal nam het afgelopen jaar met 3 procent toe. Frank Oostdam denkt dat wanneer de milieukosten ook in de ticketprijs worden berekend en vliegen duurder wordt, het vlieggedrag zal veranderen.

Oostdam is directeur van de ANVR, de overkoepelen organisatie voor reisbureaus. Vandaag opent de vijftigste editie van de vakantiebeurs en hoewel consumenten zich weinig lijken aan te trekken van de milieubelasting bij vliegen, ziet hij een rol voor de reisbranche om consumenten bewuster te maken.

Dat doen reisorganisaties vooral door alternatieve reismogelijkheden te benadrukken, zegt Oostdam. Hij verwacht niet dat reisbureau's minder vliegreizen gaan aanbieden. "Door mensen te adviseren dat ze ook rechtstreeks kunnen vliegen of met de trein kunnen gaan."

Ook op het vakantieadres zelf is nog veel milieuwinst te halen. "Het rare is dat mensen zich op vakantie anders gaan gedragen door bijvoorbeeld langer te douchen en ze creëren meer afval. Benadruk dat mensen te gast zijn."
Ster advertentie
Ster advertentie