Binnenland

Bijna 50 doden door bosbranden Griekenland
NOS

foto: afpfoto: afp
  1. Nieuwschevron right
  2. Bijna 50 doden door bosbranden Griekenland

De bosbranden in de omgeving van Athene hebben aan tientallen mensen het leven gekost. Vannacht stelden de autoriteiten het voorlopige dodental nog vast op 24, maar vanochtend maakte het Rode Kruis bekend dat in de badplaats Mati nog eens ruim 20 doden zijn gevonden.

De branden ten westen en noordoosten van de Griekse hoofdstad hebben al veel schade aangericht. Gisteren begon de bosbrand in de heuvels van Kineta, zo'n 60 kilometer ten westen van Athene, en breidde zich daar steeds verder uit. De tweede bosbrand woedt ongeveer 45 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad.

Noodtoestand

In beide regio's is de noodtoestand uitgeroepen. Veel mensen hebben hun huis moeten verlaten. Onder meer de toeristische badplaatsen Mati en Rafina zijn getroffen. In de haven van Rafina komen veel boten aan met mensen die van stranden zijn gered.

De Griekse premier Tsipras heeft een bezoek aan Bosniƫ ingekort vanwege de noodsituatie in zijn land. Griekenland heeft de Europese Unie om hulp gevraagd bij het blussen van de bosbranden.

Ster advertentie
Ster advertentie