Binnenland

Podcast #DeDag: 'Nederland Gallisch dorpje in wereld van antibiotica'

NOS
foto: NOS/RIVMfoto: NOS/RIVM
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: 'Nederland Gallisch dorpje in wereld van antibiotica'

Bacteriën zijn steeds meer resistent tegen antibiotica en dus is de medische wereld naarstig op zoek naar alternatieven. Vooral landen als de Verenigde Staten kampen met een groot aantal totaal resistente bacteriën. NOS-gezondheidsredacteur Rinke van den Brink vertelt in #Dedag waarom Nederland hier minder last van heeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Hoe vaker je antibiotica inzet, hoe vaker je resistente bacteriën krijgt. Nederland is eigenlijk een Gallisch dorpje in de wereld. Er wordt hier niet gesmeten met antibiotica."

Verder reizen we met Chinese touroperators naar de provincie Drenthe en spreken we met correspondent Jeroen Wollaars over zijn liefde voor spelcomputergigant Atari. "Ik had vroeger de Atari 2600 XL, een magisch apparaat. Ik zat de hele dag aan dat ding gekluisterd."

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie