Binnenland
BNNVARA

Kees van Amstel: Mark Rutte vindt 'visie' maar een eng woord!

foto: Kees van Amstelfoto: Kees van Amstel
  1. Nieuwschevron right
  2. Kees van Amstel: Mark Rutte vindt 'visie' maar een eng woord!

Een politicus moet één belangrijk element hebben volgens Kees van Amstel: visie. Juist dat onderdeel ontbreekt volledig volgens Kees als we het hebben over de nieuwe 'Woonagenda' van Kajsa Ollongren. "Iedereen met visie, nee, iedereen met een IQ boven de 100 had toch aan kunnen zien komen dat die woningmarkt niet goed ging."

Video niet beschikbaar

In die nieuwe Woonagenda gaan de bewindslieden er van uit dat een gezin uit de middenklasse een huur van 1000 euro of meer kan ophoesten. Kees snapt daar niets van: "De gemeente Amsterdam maakt het nog erger. Op nieuwbouw wordt ook nog een gigantische erfpacht gelegd. Kijk op Funda: op een woning van 28 vierkante meter, ook wel een hok, wordt 2000 euro erfpacht per jaar gelegd door de socialistische gemeente en op een beetje gezinswoning bijna het dubbele." Volgens Kees mag Rutte die olifant in de kamer die hij 'visie' noemt maar eens weghalen. "Dan kan hij ruimte maken om verder te kijken, of zoiets als visie te ontwikkelen."

Elke dag in De Nieuws BV geeft een druktemaker zijn mening over een bepaald onderwerp. Van onderwijs tot politiek, van zorg tot milieu en bovenal immer actuele zaken: niets blijft onbesproken.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter voor een dagelijkse dosis druktemaker.

Druktemaker Kees van Amstel - Waar blijft de visie?

Ster advertentie
Ster advertentie