Binnenland
NOS

Deense voetbalamateurs vervangen toppers bij nationale ploeg

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Deense voetbalamateurs vervangen toppers bij nationale ploeg

Het is een voetbalsprookje, maar tegelijkertijd ook een nachtmerrie te noemen. Denemarken gaat met een campingelftal vol amateurs naar de interland tegen Slowakije. Dat komt doordat de Deense voetbalbond en spelers van het nationale elftal het maar niet eens kunnen worden over de portretrechten van de topspelers.

'Niemand kent de nieuwe Deense internationals'

De nationale bond heeft nu allemaal spelers opgeroepen die actief zijn in het zaalvoetbal of de tweede divisie. Die ploegen zijn qua kwaliteit vergelijkbaar met Nederlandse ploegen als Kozakken Boys en Spakenburg. "Het zijn jongens die zelf natuurlijk nooit hadden gedacht dat ze ooit met het nationale elftal zouden mogen meedoen", vertelt NOS-correspondent Rolien Creton in het Radio 1 Journaal . "Dit is voor hen een unieke kans."

Het was nog een hele kluif voor de voetbalbond om een nieuw team op de been te krijgen. "De bond heeft alles geprobeerd om betere spelers te krijgen, maar die uit de eredivisie zijn loyaal aan topspelers zoals Cristian Eriksen. De spelersvakbond heeft ook opgeroepen om vooral niet mee te doen."

Toch een team

Desondanks slaagde de bond er dus toch in een team bijeen te krijgen. Zo liet een van de nieuwe spelers, Daniel Holm, via Twitter weten zijn land in deze moeilijke tijd juist te willen helpen.

Hij schreef: "We houden allemaal van het nationale team en we houden er nog meer van om het elftal op een eindronde te zien. Dat is de reden waarom de wedstrijd gespeeld moet worden en ik meedoe", citeert Roelien Creton hem.

Ster advertentie
Ster advertentie