Binnenland

Deze Dag Toen: Nipplegate schokt Amerika
NOS

foto: AFP/EPAfoto: AFP/EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Dag Toen: Nipplegate schokt Amerika

De tepel van zangeres Janet Jackson was maar twee seconden te zien, maar het duurde veel langer voordat Amerika over de schok heen was. 'Nipplegate' is vandaag precies 14 jaar oud.

Jackson trad 1 februari 2004 samen met zanger Justin Timberlake op tijdens de pauze van de Superbowl. De finale van het American football-seizoen werd ook uitgezonden door CBS. Tijdens het liedje Rock Your Body kwam ook de zin 'I'll bet I have you naked by the end of this song' voorbij. Best leuk om iemand vervolgens de kleren van het lijf te scheuren, moet één van hen hebben gedacht.

Tegen het einde van het nummer scheurde Timberlake het lederen gladiatoren-outfit van Jackson kapot. Bijna honderd miljoen mensen zagen daardoor live haar rechterborst tevoorschijn komen. Een borst met tepelsieraard in de vorm van een zilveren zon.

De schok in Amerika was groot, de beelden gingen de wereld over en elke takshowhost had het plots over de tepel van Jackson. Of nipplegate met opzet gebeurde, is nog steeds onderwerp van discussie.

Ster advertentie
Ster advertentie