Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Boes Hogewind vertelt over tentoonstelling Jeroen Oerlemans

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Boes Hogewind vertelt over tentoonstelling Jeroen Oerlemans

Boes Hogewind heeft een tentoonstelling samengesteld met het werk van haar overleden man Jeroen Oerlemans. Ze vertelt hierover in het NOS Radio 1 Journaal. Verder is Midden-Oosten correspondent Ana van Es te gast in Radio Kunststof en wordt er weer gestreden in de eredivisie.

Boes Hogewind
Op 2 oktober overleed fotograaf Jeroen Oerlemans in het plaatsje Sirte in Libië. Hij werd tijdens zijn werk doodgeschoten door een scherpschutter van IS. Vandaag opent in Museum Hilversum een tentoonstelling met het werk van Jeroen, samengesteld door zijn vrouw Boes Hogewind. Deze ochtend is zij te gast bij het NOS Radio 1 Journaal.

Correspondent Ana van Es
“Met het ene schitterende verhaal na het andere heeft zij een klote wereld dichterbij gebracht," schreef columnist Bert Wagendorp over Volkskrant-correspondent Ana van Es. Zij was één van de genomineerden voor de Journalist van het Jaar 2016-prijs. Van Es reisde in haar eerste jaar als journalist in het Midden-Oosten met de trein van Bagdad naar Basrah, vond ze het gouden pistool van Kadhafi in de Libische stad Misrata en was ze op de frontlijn met IS, die de Iraakse stad Mosul doormidden splijt. Vanavond om 19.00 uur schuift ze aan bij Radio Kunststof.

Eredivisie
In de eredivisie strijden vanavond om 20.00 uur ADO Den Haag en Vitesse tegen elkaar in het Kyocera Stadion. ADO Den Haag staat op dit moment op de vijftiende plaats en Vitesse op de zevende. Weet ADO Den Haag de 3 punten in eigen huis te houden? Jan Vincent van Zuiden doet verslag van de wedstrijd.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

Falend leiderschap bij overheidsinstanties
De top van de Belastingdienst had geen verstand van belastingen, concludeerde een onderzoekscommissie. Leidinggevenden zonder verstand van zaken, hoe kan dat? Hoogleraar Leiderschap Janka Stoker ziet een trend, en heeft wel een paar adviezen:

Janka Stoker over falend leiderschap bij overheidsinstanties

Nina's moeder maakte haar opzettelijk ziek
Ternauwernood overleefde Nina Blom de medische mishandeling van haar moeder die leed aan het Münchhausen by proxy syndroom. Vorig jaar overleed ze. Nina's moeder maakte haar opzettelijk ziek door tegenover artsen te beweren dat ze ziek was. Nina geeft nu enkele jaren voorlichting aan artsen, hulpverleners en politie voor wie het ontkennen van deze aandoening, die vooral bij moeders voorkomt, erg moeilijk is. Ze vertelt hierover in Radio EenVandaag:

"Mijn moeder vond mij een verschrikkelijk kind"

Ster advertentie
Ster advertentie