Binnenland
NOS

De Kritiek van Jan Publiek: die keer dat Jurgens auto in de kreukels lag

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Kritiek van Jan Publiek: die keer dat Jurgens auto in de kreukels lag

Iedere ochtend stappen Jurgen en Elisabeth van hetNOS Radio 1 Journaal even het nieuws uit. In de Kritiek van Jan Publiek behandelen ze vragen, opmerkingen en verbeteringen van luisteraars. Deze week moet Jurgen denken aan die keer dat zangeres Giovanca zijn auto in de prak reed.

Soms houden luisteraars ons scherp, een andere keer herinneren ze ons aan dingen die we liever vergeten. Zoals die keer dat zangeres Giovanca met de auto van Jurgen tegen een hummer van een hoge pief aan reed. Hoe dat kwam en van wie die andere auto was, zie je hier:

En waarom kost het 100 miljoen om de ov-chipkaart van studenten automatisch stop te zetten wanneer ze klaar zijn met hun studie? Dat vroegen oplettende luisteraars zich af. Het antwoord heeft te maken met het verschil tussen het studentenreisrecht en het studentenreisproduct op de kaart. De incheckpaaltjes kunnen (ook vanwege privacy) niet alle informatie zien en dan zouden paaltjes op de stations en kastjes in de bussen moeten worden aangepast. Ja en dat loopt natuurlijk in de papieren.

Elisabeth waagde zich aan de klassieke discussie: is een man nuttig wanneer een vrouw bevalt? Jurgen vindt het beeld van een man die in de weg staat overigens erg cliché. Hoe Elisabeth er over denkt, vind je in ons Jan Publiek-weekoverzicht.

Ster advertentie
Ster advertentie