Binnenland
KRO-NCRV

Kandidaat lijsttrekker D66 wil Europese dividendbelasting, ook voor Nederland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kandidaat lijsttrekker D66 wil Europese dividendbelasting, ook voor Nederland

"Ik wil een Europese dividendbelasting, waar Nederland zich ook aan moet houden, want Nederland is nou eenmaal lid van de Europese Unie", zegt kandidaat lijsttrekker voor D66 in Europa Felix Klos in het NPO Radio 1-programma 1 op 1.

Kandidaat lijsttrekker D66 wil Europese dividendbelasting

De uitspraak van Klos is opvallend, aangezien zijn partij in Nederland akkoord is gegaan met het afschaffen van de dividendbelasting. Een maatregel die bij de achterban van D66 op bijzonder weinig steun kan rekenen. Felix Klos was tot voor kort assistent en speechschrijver van Alexander Pechtold in de Tweede Kamer.

'Nieuwe Europese partij'

Als hij de lijsttrekkersverkiezing van D66 zondag wint, wil Klos een nieuwe Europese partij. Daarmee neemt hij dan afscheid van de samenwerking met de VVD in de Europese liberale ALDE-partij, onder leiding van Guy Verhofstadt. Klos ziet dat nationalisten zich in Europa verenigen rond één boodschap, namelijk dat Europa kapot moet. “Daar moeten we een helder, progressief en Europees geluid tegenover staan. Het is tijd voor iets nieuws. De ALDE-partij heeft het goed gedaan, maar het wordt tijd voor een nieuwe fractie.”

Zondag is de laatste dag dat D66-leden kunnen stemmen, dan wordt duidelijk wie lijsttrekker mag worden voor de partij in Europa. Naast Klos zijn ook Marietje Schaake en Sophie in ’t Veld verkiesbaar.

Kandidaat lijsttrekker D66 wil Europese dividendbelasting

Ster advertentie
Ster advertentie