Binnenland
NOS

Podcast #DeDag: De magie van het Eurovisiesongfestival

foto: ANP/NOSfoto: ANP/NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast #DeDag: De magie van het Eurovisiesongfestival

Voor de een is het een amusant televisieavondje en voor de ander is het bijna een levensstijl. De eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival staat voor de deur.

In De Dag geeft Mark Robinson van De Nieuws BV ons een kijkje in het leven van de Songfestivalfan. Van de rituelen tot de glitter, tot de schandalen.

Nieuwe getuigen zeggen dat Molukse kapers de kaping bij De Punt in 1977 niet mochten overleven. Bij de kaping kwamen zes kapers en twee passagiers om het leven. Dat maakte destijds veel indruk. Journalist Coen Verbraak sprak met de mensen die de kaping van dichtbij hebben meegemaakt.

En podiumkunstenaar Mo Hersi doet zijn best om zoveel mogelijk Afrikanen mee te laten doen aan de Nijmeegse Vierdaagse. In De Dag hoor je hoeveel hij er bereid heeft gevonden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe wat waar?

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast klaar op je favoriete podcastplatform, zoals iTunes, Stitcher, Soundcloud en nporadio1.nl/podcast. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt. De podcast is een gezamenlijke uitgave van NOS, KRO-NCRV, BNNVARA, AVROTROS, NTR, EO, VPRO, Omroep MAX en WNL op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie