Binnenland

Sportzomer vandaag: klimtijdrit in Tour, koelere dag Nijmeegse Vierdaagse

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportzomer vandaag: klimtijdrit in Tour, koelere dag Nijmeegse Vierdaagse

Er wordt weer geklommen in de Tour de France, maar dan in een tijdrit. Het is de derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse, die vandaag een stuk koeler is dan de afgelopen dagen.

De klimtijdrit in de Tour is 17 kilometer en gaat van Sallanches naar Megève, in de Franse Alpen.

De vraag is: gaat het Tom Dumoulin lukken om een derde etappe te winnen? Eerder pakte hij overwinningen in de koninginnerit en in de eerste individuele tijdrit. Radio Tour de France doet verslag vanaf 14.00 uur, de eerste renner vertrekt om 10.46 uur.

Op deze afbeelding zijn de hoogteverschillen van de klimtijdrit goed te zien:

Drie van vier

In Nijmegen zijn de wandelaars van de Vierdaagse op pad voor de derde dag, de dag van Groesbeek. De route voert onder meer over de beruchte Zevenheuvelenweg. De dag wordt minder warm dan gisteren, toen de thermometer de 35 graden aantikte in de Gelderse stad.

Op NPO Radio 1 zijn regelmatig bijdrages van verslaggevers in en rond Nijmegen.

En verder...

Tour d'Hollande klapt vandaag de kraam uit op de Zomeravondmarkt in Gees. Grote kans dat je niet weet waar dat precies ligt, want het dorp heeft niet meer dan 600 inwoners. Het dorp ligt in de gemeente Coevorden, in de provincie Drenthe.

Presentator Anniko van Santen van Opsporing Verzocht schuift om 19.30 uur aan voor het zomeravondgesprek. Ze praat een uur lang met Margreet Spijker.

Anniko van Santen - Foto: Nico Kroon

Toch nog even terug naar de Tour. Wie er nog niet genoeg van heeft: voor NPO Radio 1 zijn vorig jaar twee hoorspelen gemaakt over de Tour de France van 1983: Koomen en Winnen. De boeiende hoorspelen zijn terug te luisteren op deze pagina.

Ster advertentie
Ster advertentie