Binnenland

André Rieu twee weken de baas op het Vrijthof

NOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. André Rieu twee weken de baas op het Vrijthof

Maastricht verwacht de komende twee weken meer dan honderdduizend mensen voor de concertreeks van André Rieu. De violist en orkestleider staat vanaf vandaag dertien keer op het Vrijthof in het hartje van de stad. Nog nooit gaf Rieu zoveel concerten achter elkaar in Maastricht.

In Met het Oog op Morgen vertelt de burgemeester van Maastricht, Annemarie Penn te Strake, dat de stad 11.000 bezoekers per dag verwacht. "Op het Vrijthof is plaats voor 8.000 man, maar in de straatjes om het plein heen zitten ook nog eens 3.000 mensen op de terrassen."

De samenstelling van het publiek is ook erg divers. Maastricht verwacht tachtig verschillende nationaliteiten in de komende twee weken.

De stad profiteert

Voor Maastricht brengen de optredens ook het nodige geld in het laatje. Penn te Strake verwacht dat elk optreden ongeveer één miljoen euro zal opleveren voor de stad. Dat keer het aantal concerten en je komt uit op een totaal van 13 miljoen euro.

Rieu is de beste ambassadeur die je maar kan wensen, vindt de burgemeester. "Overal waar André komt, en dat is op veel plekken, heeft hij het over Maastricht, Maastricht, Maastricht. Voor ons is dat natuurlijk free publicity."

Bioscopen

Voor mensen die niet op of rond het Vrijthof kunnen zijn tijdens de concerten is een oplossing gevonden. In 38 verschillende landen over de hele wereld kunnen mensen in bioscopen de concerten volgen.

Zo bereikt André Rieu met zijn optredens 300.000 muziekliefhebbers.

Ster advertentie
Ster advertentie