Binnenland
BNNVARA

Nieuw anticonceptiemiddel voor vrouwen in de maak

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw anticonceptiemiddel voor vrouwen in de maak

Rebecca Gomperts heeft samen met de Universiteit Leiden geld gekregen om onderzoek te doen naar een nieuw anticonceptiemiddel voor vrouwen. Dat vertelt de Nederlandse dokter in De Nieuws BV.

Het medicijn dat in de abortuspil gebruikt wordt, kan in een lagere dosering ook toegepast worden als anticonceptiemiddel, legt Rebecca Gomperts uit in De Nieuws BV. Het middel zou één keer per week kunnen worden ingenomen. Bovendien heeft dit middel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de anticonceptiepil, geen hormonen als oestrogeen en progesteron in zich zitten, die bijwerkingen veroorzaken.

Anticonceptiemiddel én morning-afterpil

"Er zijn in de wereld al best wel veel studies gedaan en daaruit blijkt dat de bijwerkingen heel erg laag zijn, zeker in vergelijking met de gewone pil. Het voordeel van het middel is dat het ook kan worden gebruikt als morning-afterpil", aldus Gomperts. Zij hoopt dat vanaf september Nederlandse vrouwen kunnen meedoen aan de studie die Gomperts in samenwerking met het LUMC gaat uitvoeren.

25 Meest Invloedrijke Vrouwen van 2022

De Nederlandse arts Rebecca Gomperts is verkozen tot een van 'De 25 Meest Invloedrijke Vrouwen van 2022' door de The Financial Times. Al decennialang zet ze zich in voor het toegankelijk maken van abortus.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en X (voormalig Twitter).

Ster advertentie
Ster advertentie