Binnenland
NOS

Demonstratie in Amsterdam voor abortusrecht

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Demonstratie in Amsterdam voor abortusrecht

Op de Dam in Amsterdam wordt vanmiddag gedemonstreerd voor het recht op abortus. Aanleiding zijn de uitgelekte plannen van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Dat wil mogelijk het landelijke recht op abortus in de VS afschaffen.

Ook vrouwen in Nederland maken zich ook zorgen. Het recht op abortus lijkt onaantastbaar, maar tegenstanders roeren zich, bijvoorbeeld door te demonstreren bij abortusklinieken.

Feministe Annemieke van Straalen is de initiatiefnemer van de demonstratie. In het NOS Radio 1 Journaal zegt ze: “Het abortusrecht is een mensenrecht, maar het blijkt absoluut niet vanzelfsprekend. Ook in Nederland is de anti-abortuslobby groot.”

NOS Radio 1 Journaal

Word iedere werkdag wakker met het vertrouwde NOS Radio 1 Journaal, gepresenteerd door Astrid Kersseboom. Met natuurlijk het laatste nieuws, achtergronden en de vooruitblik op de dag. Maandag t/m vrijdag van 06.00 tot 09.30 uur op NPO Radio 1.

In het weekend hoor je het NOS Radio 1 Journaal van 07.00 tot 08.30 uur, gepresenteerd door afwisselend Sander van Hoorn en Dieuwke Teertstra.

Ster advertentie
Ster advertentie