Binnenland

Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit mag je vandaag niet missen op NPO Radio 1

Elke dag vind je op deze pagina een artikel met een selectie van het beste dat vandaag op NPO Radio 1 te horen is. Het gaat dan bijvoorbeeld om bijzondere gasten, mooie reportages, groot nieuws en belangrijke sportwedstrijden. We kijken ook naar wat is geweest: wat is de moeite waard om terug te kijken of te luisteren?

Tips voor vandaag

Danny Vera
Zanger Danny Vera is vooral bekend van zijn optredens bij het praatprogramma Voetbal Inside. Vanavond is hij een uur lang te gast bij Kunststof, vanaf 19.00 uur. Dit is een van zijn nummers:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schipbreuk
Wilbert van Haneghem en zijn vriendin overleefden in 2014 een schipbreuk voor de kust van Indonesiƫ. Ze lagen 40 uur in zee en klampten zich vast aan een bootje. Van Haneghem schreef een boek over zijn ervaringen en vertelt erover in De Nieuws BV (vanaf 12.00 uur)

Beker
In het toernooi om de KNVB Beker worden vandaag de laatste twee wedstrijden van de tweede ronde gespeeld. Op NPO Radio 1 doen we natuurlijk verslag van deze duels. Het gaat om PEC - VVV (18.30 uur, verslag van Corne Hendriks) en FC Eindhoven - sc Heerenveen (20.45 uur, verslag van Frank Wielaard)

En verder...

  • Droomland Amerika komt na zeven weken aan bij het eindstation: Washington D.C. In Bureau Buitenland (vanaf 20.00 uur) de vraag: werkt de Amerikaanse democratie nog wel? Wie heeft de echte macht?
  • Het schaatsseizoen begint morgen met de KNSB Cup in Groningen. In Langs de Lijn En Omstreken vanaf 20.30 uur een vooruitblik met oud-topschaatser Ard Schenk.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids voor vandaag.

Gisteren gemist

De vraag 'Wilt u daar een tasje bij voor 10 cent?' klinkt het winkelend publiek inmiddels vertrouwd in de oren. Sinds 1 januari moet je betalen voor een plastic tasje. Papieren tasjes krijg je vaak nog wel gratis, maar dat vinden de producenten van plastic tasjes niet eerlijk. Want welke van de twee is nu schadelijker? In De Ochtend een discussie tussen Aafko Schanssema van de belangenvereniging voor NRK Verpakkingen (het plastic dus) en Jeroen van Dijken van de Raad Nederlandse Detailhandel.

Afrikaanse landen zeggen een voor een hun lidmaatschap op van het Internationaal Strafhof in Den Haag. De teloorgang van dat ICC kon je zien aankomen, zei commentator Arend Jan Boekestijn in Dit is de Dag.

Ster advertentie
Ster advertentie