Binnenland
NOS

Volle treinen door nasleep pensioenstaking

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volle treinen door nasleep pensioenstaking

Door de 66 minuten durende staking van vanochtend zitten veel treinen helemaal vol. Dit werd vooraf al verwacht door de NS en vakbonden. Vanwege de staking was het ook extra druk op de weg.

Onder meer politieagenten, brandweerlieden, defensie- en ambulancepersoneel wil net als de stakende NS-medewerkers met 66 jaar met pensioen. Daarom reden zij vanaf 07.00 uur vanuit het hele land naar Den Haag met een snelheid van 66 kilometer per uur.

De NS-stakers legden het werk neer van 06.00 tot 07.06. De NS besloot de hele dienstregeling te verschuiven tot na de staking. Daarom begonnen de meeste treinen pas na 07.30 te rijden.

Vanwege de staking reden eerder vanochtend ook geen trams, bussen en metro's in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Vanmiddag legt Schipholpersoneel nog het werk neer, onder meer bij de check-in van 12.30 tot 13.36 uur.

Op negen plekken in het land komen actievoerders bijeen. Vakbonden FNV en CNV organiseren tot 16.00 uur bijeenkomsten in de vier grote steden, en daarnaast in Eindhoven, Groningen, Leeuwarden, Arnhem en Heerlen.

Ster advertentie
Ster advertentie