Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: WK-kwalificatie en Boekenweek van start

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: WK-kwalificatie en Boekenweek van start

Vandaag speelt het Nederlands elftal een cruciale wedstrijd tegen Bulgarije. Oranje moet winnen om nog kans te maken op WK-kwalificatie. Ook begint vandaag het grootste literaire feest van het jaar: De Boekenweek.

Boekenweek van start

Zaterdag 25 maart tot en met zondag 2 april vieren we de literatuur tijdens Boekenweek. Het thema van dit jaar is Verboden vruchten. Het Boekenweekgeschenk van 2017 is de novelle Makkelijk leven van Herman Koch. In Nooit Meer Slapen vertelt hij over het Boekenweekgeschenk, luister terug. Sinds 1987 verschijnt er naast het Boekenweekgeschenk ook een essay van een bekende schrijver. Het essay van dit jaar, De zonde van de vrouw, is geschreven door Connie Palmen. In Nooit Meer Slapen vertelt zij over haar essay, luister terug.

Nederland - Bulgarije

Nederland moet vandaag in en tegen Bulgarije winnen om nog kans te maken op WK-kwalificatie. Het leek even alsof sterspeler Arjen Robben weer met een blessure te kampen had, maar hij is er toch gewoon bij. Robben: "Ik denk dat Bulgarije best wel een aardige ploeg heeft. Maar ik heb een goed gevoel. Ik weet niet waar het op gebaseerd is. Misschien omdat bijna iedereen fit is."

Het duel is uiteraard live te volgen op NPO Radio 1. Vanaf 19.00 uur wordt er in Langs de Lijn vooruitgeblikt op de wedstrijd. De aftrap is om 20:45 uur Nederlandse tijd. Arno Vermeulen en Jeroen Grueter doen verslag.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Lees ook:

Fijn weekend!

Ster advertentie
Ster advertentie