Binnenland
NOS

Suzanne Schulting heerst in shorttrack

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Suzanne Schulting heerst in shorttrack

Suzanne Schulting heeft in Turijn bij de finale van de wereldbeker beslag gelegd op de 1.500 meter. Vorige week verzekerde ze zich ook al van de eindzege op de duizend meter. De olympisch kampioene van Pyeongchang pakt overal waar ze aan de start verschijnt medailles. Ze is een veelvraat in het shorttrack. "Als je kijkt naar het lijstje van afgelopen seizoen is het wel bizar".

In Langs de Lijn kon ze het eigenlijk nog niet goed onder woorden brengen. Vanuit haar Italiaanse hotelkamer geeft ze toe dat ze nooit had ingecalculeerd dat ze zoveel goud zou winnen. Vooral haar succes op de 1.500 meter doet haar veel plezier. Op de duizend meter is het hele seizoen al ongeslagen en op de langere afstand heeft ze met veel meer concurrentie te maken. "Het is daar minder een één-twee-drietje om te winnen. Dat ik hem dan nu gewoon heb gepakt, dat was gewoon een ontlading."

Veelvraat bij het shorttrack

Volgende maand worden in Sofia de wereldkampioenschappen shorttrack gehouden. Schulting moet daar nog meer succes gaan oogsten. Ze laat zien dat ze in zeer goede doen is, maar de vraag is natuurlijk of ze niet te vroeg in die topvorm verkeert. Zelf maakt ze zich daar niet zo druk over. Sterker, ze is er van overtuigd dat het beste nog moet komen. "Ik weet eigenlijk wel honderd procent zeker dat we nog fitter en nog beter gaan worden richting de WK."

Ster advertentie
Ster advertentie