Naar homepage
Binnenland

Weer ontploffing in Poolse supermarkt, deze keer in Beverwijk
NOS

foto: Mizzle Media / Michel van Bergenfoto: Mizzle Media / Michel van Bergen
  1. Nieuwschevron right
  2. Weer ontploffing in Poolse supermarkt, deze keer in Beverwijk

Er is opnieuw een ontploffing geweest bij een Poolse supermarkt, dit keer in het winkelcentrum Beverhof in Beverwijk. De gevel aan de achterkant van de supermarkt is beschadigd en stenen liggen op straat aan de kant van het Slangenwegje. De ontploffing was om 05.15 uur.

"Er zijn geen gewonden, er woont niemand in de onmiddellijke omgeving. De schade is ontstaan op de achterzijde van de winkel, waar op dat moment niemand aanwezig was", zei politiewoordvoerder Erwin Sintenie in het NOS Radio 1 Journaal.

Gisteren al ontploffingen

Volgens de politie is de supermarkt van dezelfde keten als de Biedronka in Aalsmeer. Daar was gisternacht een ontploffing. De politie onderzoekt of er een verband is.

In Aalsmeer brak brand uit, waarna het pand volledig uitbrandde. Er raakte niemand gewond. In Heeswijk-Dinther in Noord-Brabant raakten de gevel van de supermarkt en nabijgelegen winkels zwaar beschadigd. Ook daar zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen.

Het is dus nog onduidelijk of er een verband is tussen de ontploffingen, maar de eigenaar van de zaak in Aalsmeer zei gisteren dat hij op zeer korte termijn ook een vestiging in Beverwijk zou openen.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie