Binnenland
NOS

Deze Dag Toen: Sluit maar aan in de rij van de Apple Store

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze Dag Toen: Sluit maar aan in de rij van de Apple Store

De lange rijen die op 29 juni 2007 voor Apple Stores stonden, gaan we waarschijnlijk niet snel meer zien. Precies 11 jaar geleden verscheen de eerste iPhone op de Amerikaanse markt.

Een half jaar daarvoor had Steve Jobs drie apparaten onthuld op het podium van Macworld Expo: een nieuwe versie van de Ipod met touchscreen, een internetdevice en een mobiele telefoon. Al in de eerste helft van zijn presentatie onthulde hij dat het niet om drie losse producten ging, maar om één gadget: de iPhone 1.

Het apparaat zette de wereld van mobiele telefoons behoorlijk op z’n kop. "Het probleem met smartphones is dat ze niet zo slim zijn. Dus we nemen een grote sprong en willen de smartphone opnieuw uitvinden", zei Jobs al tijdens de presentatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Inmiddels zijn we bij de iPhone 8 en X aanbeland. Waar het downloaden van nieuwe apps nu heel normaal is, was er in 2007 nog geen appstore. Jobs wilde volledige controle houden over de gebruikerservaring, dus een downloadwinkel met apps van derden was uit den boze. Uiteindelijk gaf hij toch toe en konden programmeurs apps ontwikkelen voor de iPhone.

En om je geheugen even op te frissen. Zo zag de allereerste iPhone er uit:

Ster advertentie
Ster advertentie