Binnenland

Vandaag op NPO Radio 1: Televisiepresentator Rob Kamphues over zijn eerste roman

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag op NPO Radio 1: Televisiepresentator Rob Kamphues over zijn eerste roman

Televisiepresentator en schrijver Rob Kamphues vertelt in Radio Kunststof over zijn debuutroman, voorzitter Pieter de Waard van voetbalclub Telstar is De Optimist en acteur Leopold Witte is te gast in Nooit Meer Slapen.

Rob Kamphues in Radio Kunststof

Hoor je me is de eerste roman van televisiepresentator en schrijver Rob Kamphues. Eerder verschenen van hem Naar de haaien en Inhaalrace. In Hoor je me zitten twee naasten aan het ziekbed van hun geliefde broer en ex-man, die door een herseninfarct in coma ligt. Of hij ze kan horen weten ze niet, maar ze grijpen de laatste kans om hem nog één keer goed de waarheid te vertellen zonder dat hij wegloopt of hen tegenspreekt. Presentator Frénk van der Linden spreekt om 19.00 uur met Rob Kamphues in Radio Kunststof.

De Optimist: Pieter de Waard

Elke middag neemt De Optimist bij EenVandaag plaats achter het spreekgestoelte. Met vandaag: Pieter de Waard. Hij is algemeen directeur van Telstar, voetbalclub uit de Jupiler League. Hij is trots op zijn cultclub, maar maakt zich zorgen over de voetbalwereld. Het gaat niet langer om gewoon een spelletje voetbal, maar om veel te veel geld. Volgens De Waard gaat Nederland pas weer echt meedoen in de internationale voetbalwereld als het geld eerlijk verdeelt wordt onder de clubs. Nu is het zo dat de topclubs meer geld krijgen uit de mediaopbrengsten dan de mindere clubs. Pieter de Waard: ''Als elke club evenveel geld krijgt, dan krijgen de topclubs eindelijk eens een beetje tegenstand. En dan wordt het Nederlandse voetbal vanzelf beter. Dan wint Feyenoord in 2026 de Champions League.''

Acteur Leopold Witte in Nooit Meer Slapen

Het grote publiek leerde acteur Leopold Witte kennen door zijn rol als Evert Lodewijkx in de televisieserie Gooische Vrouwen. Maar sinds 2000 is hij verbonden aan toneelgezelschap Orkater, waar deze week de voorstelling 237 redenen om door te gaan in première gaat. Een voorstelling over de naderende aftakeling, bucketlists en door blijven dansen. Pieter van der Wielen spreekt in Nooit Meer Slapen met Leopold Witte.

Alle onderwerpen zijn onder voorbehoud. Kijk voor alle programma's en onderwerpen in de gids van vandaag.

Gisteren gemist

Interview Wilders bij WNL vindt plaats op geheime locatie

De uitzending van het tv-programma WNL Op Zondag met Geert Wilders als gast, is met strenge veiligheidseisen omgeven. De opname zal niet plaatsvinden op de gebruikelijke studio in het Amsterdamse Vondelpark, maar op een geheime locatie. Ook wil WNL niet bekendmaken of de uitzending live wordt uitgezonden of dat het van te voren wordt opgenomen. Dat zei Bert Huisjes, hoofdredacteur WNL, in het NPO Radio 1-programma De Ochtend:

Syrië-gezant: ‘Er zit nog weinig schot in de zaak’

''We moeten er knalhard aan werken om meer grip te krijgen op het Syrische conflict.'' Dat zegt Gerard Steeghs, speciaal gezant voor Syrië, in De Ochtend op NPO Radio 1. Steeghs probeert in opdracht van minister Koenders van Buitenlandse Zaken bij te dragen aan een politieke oplossing van het conflict.

Ster advertentie
Ster advertentie