Binnenland

Spelen vandaag: medalrace voor gouden Van Rijsselberghe, Bolt loopt koningsnummer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Spelen vandaag: medalrace voor gouden Van Rijsselberghe, Bolt loopt koningsnummer

De gouden medaille van windsurfer Dorian van Rijsselberghe is zo goed als binnen. Hij is vandaag in de medalrace niet meer te achterhalen, protestprocedures en diskwalificaties daargelaten. De medalrace begint om 18.00 uur, NPO Radio 1 doet verslag.

De warming up van deze olympische dag wordt zoals elke dag verzorgd door Wilfried de Jong en Eric Corton, tussen 13.00 uur en 14.00 uur. Wilfried de Jong kijkt in het hoofd van een sporter, hij brengt een ode aan een lichaamsdeel van Dafne Schippers en Arnold Vanderlyde en Marichelle de Jong komen langs om te praten over boksen.

Daarna begint in Rio de achtste dag van de Spelen. De Nederlandse volleybaldames moeten vroeg op voor de wedstrijd tegen Servië. Echt spannend wordt het niet meer, want de dames zijn al zeker van de kwartfinales. Het duel begint om 14.30 uur.

Lonneke Sloetjes - Foto: AFP

De Nederlandse hockeymannen staan ook in de kwartfinale, tegen Australië. Die wedstrijd wordt vanavond gespeeld, met commentaar van Krijn Schuitemaker.

Usain Bolt

De NPO Radio 1 Sportzomer gaat ook in de nacht door met presentatoren Ronald Boot en Jurjen van den Bergh. Vannacht is er een goede reden om wakker te blijven: de finale van de 100 meter voor mannen staat rond 03.25 uur op het programma. Usain Bolt is de keizer op dit koningsnummer van de Spelen, hij won ook in 2008 en 2012.

Zo ging dat in 2008:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En dit was zijn gouden 100 meterrace in 2012:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overigens won hij op beide Spelen ook de 200 meter. Die afstand staat donderdagnacht (Nederlandse tijd) op het programma.

Eredivisie

Er wordt ook gevoetbald op de Nederlandse velden.

12.30 uur
Heracles - Willem II (verslag: Nico Wantia)
14.30 uur
Go Ahead Eagles - NEC (verslag: Corné Hendriks)
Feyenoord - Twente (verslag: Jan Vincent van Zuiden)
16.45 uur
PSV - AZ (verslag: Chris Wobben)

Ster advertentie
Ster advertentie