Binnenland

Bezorgtassen Deliveroo moeten politie helpen bij vermissingen
NOS

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bezorgtassen Deliveroo moeten politie helpen bij vermissingen

Vanaf vandaag rijden bezorgers van maaltijdbezorger Deliveroo in vier grote steden rond met een verdwijningsposter op hun bezorgtas. Op zo'n poster staat de beeltenis van een langdurig vermiste persoon. De politie werkt mee aan de campagne, die 'Ride to Find' heet.

Door de campagne hoopt de politie waardevolle tips te krijgen over vijf langdurig vermiste personen. In het buitenland zijn gelijksoortige campagnes een succes gebleken. Zo werden in het Verenigd Koninkrijk drie vermiste personen gevonden. In januari liep in België een campagne die vermiste kinderen onder de aandacht bracht.

Zo'n 100 bezorgers van Deliveroo hebben een poster op hun bezorgtas. Zij rijden rond in Amsterdam, Den Haag, Breda en Nijmegen. De verdwijningsposters worden ook via sociale media gedeeld, om de gezichten van de vermisten nationaal bekend te maken.

"Elke aandacht die er voor vermisten is, helpt", zegt Neeltje Wagenaar van het Landelijk Bureau Vermiste Personen. "Al was het maar troost die familie kan putten uit het zoekwerk van de politie. Het ergste voor achterblijvers is het niet weten waar hun dierbare is."

Om wie gaat het?

James Patrick Grealis, 35 jaar en vermist uit Breda sinds 23 oktober 2008
Bas Rossen, 63 jaar en vermist uit Breda sinds 15 januari 2017
Jeroen de Wit, 32 jaar en vermist uit Leimuiden sinds 18 februari 2018
Sidney Lute, 21 jaar oud en vermist uit Assendelft sinds 2 november 2016
Dirk van den Belt, 82 jaar en vermist uit Kampen op 8 april 2018

Zeker als vermissingen lang duren, zitten achterblijvers in constante onwetendheid en onzekerheid, zegt Wagenaar. "We hopen dat deze actie informatie oplevert die uiteindelijk tot duidelijkheid over één of meer vermisten leidt."

Iedereen die informatie heeft over een van de vermisten wordt aangespoord om de politie te bellen (0900-8844).

Ster advertentie
Ster advertentie